Sfinks Mixed (25-26-27-28 juli) legde net een nieuwe reeks namen vast, en zo krijgt het programma stilaan vorm. 
Bijzondere ontdekkingen en sterren uit de hele wereld ontmoeten de beste artiesten van hier. 


Guido Belcanto

De koning van het Vlaamse levenslied, de chroniqueur van de gebroken harten, koning van de Vlaamse Tango en rocker extra-ordinair. Guido Belcanto tovert de concerttent van Sfinks ongetwijfeld om tot een universele balzaal waar het heerlijk wiegen is.


 

Terakaft (Mali)

In het eindeloos glooiende zand en de verhitte lucht van de Sahara ontstond in 2001 de band Terakaft. Gevormd door enkele originele leden van Tinariwen tillen ze de desert blues naar een hoger niveau. Hun muziek haalt meteen de delicate maar vastberaden stappen van een kameel voor de geest, op reis naar het diepste hart van de woestijn.Toearegblues met trance-effect!

http://www.youtube.com/watch?v=FoIcrKC67bI
https://www.facebook.com/terakaft


Ensemble Tirana (Albanië)

Als verdriet een klank had, was het deze. Ensemble Tirana dompelt iedereen onder in traditionele polyfone muziek uit Albanie. Deze drie- en vierstemmige polyfonieën zijn rijke, emotionele gezangen die tot de mooiste van Europa behoren. Laat je betoveren door  Ensemble Tirana.

http://www.youtube.com/watch?v=NKS1Cntt2oY

 

Ricardo Lemvo & Bataillon de la Rumba (Angola/Congo)
 
Salsa, son en merengue mixt hij op unieke wijze met pan-Afrikaanse stijlen als soukous, semba en kizomba. The Los Angeles Times beschrijft hem als “seamless en infectious”. Met zijn nieuwe groep,  Bataillon de la Rumba brengt hij afrikaanse en cubaanse ritmes weer een beetje dichter bij mekaar. 

http://video.nationalgeographic.com/video/music/genre-wm/african-pop/mambo-yo-yo-wm/

 

Los Murginales (België)

Geïnspireerd op Latijns-Amerikaanse parades, met dans, muziek, olijke kostuums en meer denderen Los Murginales regelmatig door Antwerpen. Eind juli nemen ze tram 15 naar Boechout om hun danskes, muziekskes en opzwepende ritmes te verspreiden over het platteland. Fiësta!

http://www.youtube.com/watch?v=Tj66cVE3_64

 
 
 
SFINKS MIXED is a FREE FESTIVAL - 25-26-27-28 juli - Global Fiësta!